Kljub temu da je zaradi negotovosti in ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19 v zadnjih mesecih precej dejavnosti odpadlo, smo v Futsal klubu Dobrepolje v poletnem času izpeljali dva poletna futsal tabora. Prostor smo tudi letos našli v idiličnem rekreativnem centru Gmajna.

Po majskem preklicu epidemije covida-19 smo v Futsal klubu Dobrepolje ob upoštevanju ukrepov ponovno vzpostavili treninge, ki so trajali do konca šolskega leta. Zaradi izpada treningov v času epidemije in karantene smo pripravili kar dva futsal tabora, saj smo želeli fantom omogočiti dodatno možnost gibanja in treninga. Prvega tabora (od 29. junija do 3. julija) se je udeležilo rekordnih 38 udeležencev, med njimi tudi dve dekleti. Udeležba na drugem taboru (od 17. do 21. avgusta) je bila polovico manjša.

Tabora sta se odvijala dnevno od 9.00 do 15.00. V tem času je bil v ospredju seveda trening tehničnih in taktičnih elementov futsala. Vedno je bil tudi čas za kako tekmo, med treningi pa smo našli tudi čas za sproščeno druženje, druge športne in družabne igre ter popestritvene dejavnosti (ogled gasilskega doma na Vidmu in predstavitev dela gasilca, obisk čebelarja Marjana Strnada, pohod na Kamen vrh, ogled nove športne dvorane, obisk znanega vratarja/trenerja vratarjev (Boštjan Šmalcelj), obisk igralcev članske ekipe, družabne igre).

Zaradi precejšnje vročine sta bila tabora precej naporna, vendar so udeleženci in trenerska ekipa (Dani Kaljevič, Matej Babnik, Primož Žnidaršič, Damjan Ilič) uspešno uresničili vse cilje. Pri organizaciji prehrane se je pokazalo, da je v sodelovanju vedno nekaj dobrega. Tako so nam pomagali Domači pridelki s.p., Pizzeria Adam Ponikve, Okrepčevalnica Pri Zori Kompolje in Pekarna Pečjak, za kar se jim najlepše zahvaljujemo.

Žal letošnjo jesen zaradi negotove epidemiološke situacije ne bomo organizirali tradicionalnih štiridnevnih priprav, vsekakor pa bodo poletni tabori ostali del vsakoletne ponudbe.

Ob koncu se želimo zahvaliti Alojzu Kuplenku za to, da smo bili tudi letos lahko gostje v nadvse primernem rekreacijskem centru Gmajna, ki je za organizacijo tovrstnih taborov zelo primeren. Hvala tudi ravnatelju Ivanu Grandovcu, da nas je na deževen dan sprejel v šolsko telovadnico. Hvala Prevozništvu Strah za pomoč pri prevozu.